Bemiddeling : efficiënt, snel en goedkoop alternatief voor een procedure!

maandag juli 2, 2018
bemiddeling

Bemiddeling : efficiënt, snel en goedkoop alternatief voor een procedure!

Bemiddeling wordt door Minister Geens al gepromoot vanaf zijn aantreden als minister van Justitie als een alternatieve manier om een conflict op te lossen buiten de Rechtbank om. Niet alleen omdat het sneller en goedkoper is dan een procedure, maar ook om de Rechtbanken te ontlasten.

Vandaag verschenen twee nieuwe wetten in het Belgisch Staatsblad die het gebruik van bemiddeling als alternatief voor de Rechtbank nog meer zouden moeten stimuleren.

Centraal in een bemiddeling staan de partijen, maar ook de bemiddelaar. De bemiddelaar biedt u een kader waarbinnen u begeleid wordt om weer met elkaar te spreken en tot een oplossing te komen. Opgelet! De bemiddelaar reikt geen oplossingen aan maar helpt de partijen zelf een oplossing te vinden.

Bemiddelaars volgen een opleiding waarna zij erkend kunnen worden door de FOD Justitie.

Bij Interius advocaten kan u terecht bij Mieke Cornelis, die erkend bemiddelaar in familiezaken is en bij Freek Van Neck, erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken. Mr. Van Neck is ook opgeleid als bemiddelaar in sociale zaken.

Mr. Cornelis en Mr. Van Neck zijn tevens de geknipte advocaten om u bij te staan als advocaat in een bemiddeling. De technieken die zij gebruiken als bemiddelaar zijn ook efficiënt in te zetten bij onderhandelingen.

 

De Tijd, 2 juli 2018: Vermijd een rechtszaak, kies voor bemiddeling