Freek Van Neck werd erkend als bemiddelaar in sociale zaken

zondag oktober 28, 2018

Freek Van Neck werd erkend als bemiddelaar in sociale zaken

Op 11 oktober 2018 werd ik, na een opleiding gevolgd te hebben, erkend als “Bemiddelaar in sociale zaken”. Mieke Cornelis is binnen ons kantoor reeds geruime tijd actief als erkend bemiddelaar in familiezaken. Ikzelf ben ook erkend als bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken.

Bij Interius advocaten kunt u dus nu terecht voor de drie soorten van bemiddeling.

Heeft u hulp nodig van een advocaat om u bij te staan in een bemiddeling, dan zijn Mr. Cornelis en Mr. Van Neck hiervoor de geknipte advocaten.

De technieken die zij gebruiken als bemiddelaar zijn tenslotte ook efficiënt in te zetten bij onderhandelingen.

Maar wat is bemiddeling in sociale zaken nu juist?

Freek Van Neck: "De sociale bemiddeling viseert conflicten die voorkomen in arbeidsrelaties. Met andere woorden geschillen die ontstaan tussen personeelsleden en tussen  personeelsleden en de directie."

De sociale bemiddeling viseert conflicten die voorkomen in arbeidsrelaties. Met andere woorden geschillen die ontstaan tussen personeelsleden en tussen personeelsleden en de directie. Die conflicten komen over het algemeen aan bod in het kader van een contractuele relatie.

Binnen de onderneming vindt men de typische interpersoonlijke en groepsconflicten: ontslag, aanranding/discriminatie (of aldus ervaren), wijziging van de inhoud van de job, niet bekomen bevordering, wijziging van werkuren, afrekening van uren, verplaatsing van verloven, …

Centraal in een bemiddeling staan de partijen, maar ook de bemiddelaar. De bemiddelaar biedt u een kader waarbinnen u begeleid wordt om weer met elkaar te spreken en tot een oplossing te komen. Opgelet! De bemiddelaar reikt geen oplossingen aan maar helpt de partijen zelf een oplossing te vinden.

Freek Van Neck

29 oktober 2018