Einde arbeidsovereenkomst? Gebruiksrecht gsm-nummer van werknemer gewaarborgd

vrijdag februari 23, 2024

Einde arbeidsovereenkomst? Gebruiksrecht gsm-nummer van werknemer gewaarborgd

Nadat de arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer beëindigd is, behoudt de werknemer het recht om zijn gsm-nummer te blijven gebruiken. Deze regelgeving geldt sinds 1 januari 2024, nadat de Kamer het op 14 december 2023 goedkeurde.

Vaak voorkomend probleem aangepakt

Het voorstel adresseerde een vaak voorkomend probleem waarbij werknemers hun private gsm-nummers overdroegen aan hun werkgevers, die vervolgens de abonnementskosten op zich namen. Echter, bij het einde van de arbeidsrelatie weigerde de werkgever soms het nummer terug te geven aan de werknemer. Dit resulteerde in het onvermogen voor de werknemer om het nummer automatisch terug te krijgen voor persoonlijk gebruik. Als de werkgever de teruggave van het nummer weigerde, werd de werknemer gedwongen zich te abonneren op een nieuw nummer.

Nadat de arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer beëindigd is, behoudt de werknemer het recht om zijn gsm-nummer te blijven gebruiken. Deze regelgeving geldt sinds 1 januari 2024

Nadat de arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer beëindigd is, behoudt de werknemer het recht om zijn gsm-nummer te blijven gebruiken. Deze regelgeving geldt sinds 1 januari 2024.

Wijziging in arbeidsovereenkomstenwet

Deze wetswijziging biedt een oplossing voor dit probleem door het gebruiksrecht van de gsm-nummers van werknemers te waarborgen, zelfs na het einde van de arbeidsrelatie. Dit zorgt voor meer zekerheid en bescherming van de rechten van werknemers met betrekking tot hun persoonlijke communicatiemiddelen.

De nieuwe wet regelt deze situatie nu op een officiële manier. Het nieuw toegevoegde artikel aan de Arbeidsovereenkomstenwet stelt dat werknemers het recht hebben om binnen een maand na het einde van hun arbeidsovereenkomst schriftelijk te vragen om het gebruiksrecht van hun gsm-nummer terug te krijgen. Als de werknemer dit op tijd en op de juiste manier aanvraagt, is de werkgever verplicht het gebruiksrecht over te dragen.

Link naar de volledige fiche: Wetsontwerp teneinde het gebruiksrecht van gsm-nummers van werknemers te garanderen na de beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

Vragen?

Voor verdere vragen of juridisch advies, aarzel niet om contact op te nemen met Interius Advocaten. Zij staan klaar om jouw belangen te behartigen en je te ondersteunen bij al jouw juridische zaken. Je kan ons bereiken via telefoon, e-mail of een persoonlijk bezoek aan ons kantoor.