Overeenkomsten

Overeenkomsten

Interius Advocaten heeft een bijzondere expertise in het redigeren en ontwerpen van allerlei overeenkomsten in de handelsrechtelijke sfeer.

Koop-verkoopovereenkomsten, algemene voorwaarden, aannemingsovereenkomsten, dienstencontracten, managementovereenkomsten, arbeidsovereenkomsten, informatica-contracten, software-overeenkomsten, handelsagentuur, makelaarsovereenkomsten, concessie- en distributie- overeenkomsten, franchise-overeenkomsten, statuten en aandeelhoudersovereenkomsten, snijden wij zonder probleem op maat van de klant.

Evenzeer hebben specifieke vastgoedgerelateerde overeenkomsten voor ons geen geheimen (zie Real Estate).

Vanuit de behandeling van de bankagenturen heeft het kantoor een ruime ervaring opgebouwd in het distributierecht. Zo werden reeds belangrijke concessie-dossiers behandeld, werd geholpen bij het opzetten en uitwerken van (internationale) franchise- en agentuurstructuren.

Wij zijn bovendien gespecialiseerd in het bijstaan van klanten bij onderhandelingen, eventuele problemen en geschillen die zouden rijzen naar aanleiding van de uitvoering van een overeenkomst.

Interius Advocaten heeft daarbij een ruime ervaring met het adviseren over de verschillende mogelijkheden om export te organiseren, het uittekenen van financieringen eigen aan de buitenlandse handel zoals documentaire kredieten, internationaal wisselrecht, het zich indekken tegen wisselkoersrisico’s, …

Ook het redigeren van specifieke overeenkomsten behoort tot onze specialiteit (bevoegdheidsclausules, toepasselijk recht, internationale koop, internationaal privaatrecht, inco-terms, …).